Συμβουλές καλής λειτουργείας

Είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιώ το laptop με καλώδιο να βγάζω την μπαταρία για να μην χαλάει? Όχι, κάτι τέτοιο δεν προτείνεται μιάς και η μπαταρία λειτουργεί και ώς προστασία απο την υπέρταση. Σε μια τέτοια περίπτωση προτιμάμε να χάσουμε την μπαταρία και όχι να καεί το laptop. Ούτως ή άλλως η επιβάρυνση μιας σύγχρονης μπαταρίας είναι ελάχιστη όταν είναι στην μπρίζα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω φορτιστή απο άλλο laptop μέχρι να αντικαταστήσω τον δικό μου? Η πρότασή μας είναι να αποφεύγεται αυτό διότι ακόμα και αν οι φορτιστές έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (volt -amper) υπάρχει η πιθανότητα το βύσμα να είναι διαφορετικό, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σπινθήραή βραχυκύκλωμα.

Είναι τόσο απαραίτητο το UPS? Η αξία και η σημασία του UPS είναι ανάλογη του κόστους και της αξίας της συσκευής που θέλουμε να προστατεύσουμε. Ένα επώνυμο line interactive UPS μηδενίζει τον κίνδυνο βλάβης απο αυξομιεώσεις στο δίκτυο ενέργειας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ηλεκτρική μου σκούπα για τον καθαρισμό του εσωτερικού του υπολογιστή μου? Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται κάτι τέτοιο διότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ηλεκτρονικά μέρη του Η/Υ λόγω στατικού ηλεκτρισμού.

Υποψιάζομαι οτι ο υπολογιστής μου προσβλήθηκε απο κακόβουλο λογισμικό (ιός). Ποιές πρέπει να είναι οι πρώτες μου ενέργειες? Ιδανικά αποσυνδέστε τον υπολογιστή απο το διαδίκτυο (για την προστασία απο υποκλοπή προσωπικών και οικονομικών δεδομένων) και καλέστε τεχνική βοήθεια απο επαγγελματία.

Για την πιο καλή προστασία του υπολογιστή μου απο ιούς σκέφτομαι να εγκαταστήσω δύο διαφορετικά προγράμματα antivirus. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται κάτι τέτοιο επειδή θα δημιουργήσει συγκρούσεις μεταξύ των προγραμμάτων. Ένα antivirus, σε συνδυασμό με firewall είναι αρκετό.